Hey medestudent, je kunt het!

Vanochtend vroeg zat ik lekker alleen in een studiehoekje op school te ‘studeren’…tsja echt studeren kon je het niet noemen want om bruut eerlijk te zijn, deed ik niet heel veel. Soms heb je gewoon van die dagen…Tenminste, ik wel.
Toen opeens bedacht ik me dat er ongetwijfeld wel vaker studenten zijn die op dezelfde plek zouden zitten en het op dat moment misschien ook wel eens lastig vinden om aan de studie te gaan…Studenten die even niet vooruit te branden zijn…of gewoon geen puf of motivatie hebben. Studenten die het misschien even niet zien zitten of om een andere reden wel een peptalk konden gebruiken.
Ik keek omhoog en zag dat de hele wand voor mij één heel groot, leeg prikbord was. 😀 Een lampje in mijn hoofd ging branden, IDEE!
Ik besloot een briefje voor mijn medestudent te schrijven, een student die op een bepaald moment na mij op deze stoel zou gaan zitten en die ook wel wat motiverende woorden zou kunnen gebruiken.
Ik pakte mijn collegeblok en een pen en schreef gewoon wat er in mij op kwam…In het Engels (Er lopen tenslotte ook veel buitenlandse studenten rond op mijn school).
Uiteindelijk schreef/tekende ik dit:
“Hey there! 🙂
Just a little message…one student to another.
I hope you have a great day
and I wish you all the luck in the world with your studies!
YOU CAN DO IT.
DON’T LOSE YOUR MOTIVATION.
YOU WILL GET THERE.
Here is a drawing of a pinguin.
He believes in you.”
In het Nederlands:
“Hey daar! 🙂
Gewoon even een klein berichtje van één student naar een ander.
Ik hoop dat je een geweldige dag hebt en ik wens je al het geluk in de wereld toe met je studie.
JE KUNT HET.
VERLIES JE MOTIVATIE NIET.
JE KOMT ER WEL.
Hier is een tekening van een pinguïn. Hij gelooft in je.”
Ik was bijna klaar met schrijven, toen er opeens een jongen bij mij kwam zitten….In eerste instantie dacht ik “Ahh, nu kan ik niet even sneaky dit briefje ophangen.” Maar vervolgens bedacht ik me dat het juist wel een mooi voorbeeld zou kunnen zijn. Ik kan me ergens wel voorstellen dat als je een medestudent zoiets ziet doen, dat dat wellicht aanstekelijk kan werken of in ieder geval iets geeft om over na te denken (Laten we het hopen 😉 ).
Ik deed gewoon alsof het de normaalste zaak van de wereld was. De jongen keek wat ik aan het doen was en toen ik terugkeek, glimlachte hij…Ik glimlachte terug, we hadden een understanding.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *