Eerlijke vinders

Naam: Frank en Greta
Heldhaftig omdat ze: …hun best doen voor een vreemdeling

Het is helaas niet meer even vanzelfsprekend dat mensen hun best doen om een gevonden voorwerp weer naar de rechtmatige eigenaar te brengen. Maar Frank en Greta twijfelden geen moment.

Toen Frank zijn parkeerkaartje wou betalen zag hij dat er nog een pinpas in de parkeerautomaat zat. De eigenaar was in geen velden of wegen te bekennen. Hij nam het pasje mee naar huis waar zijn vrouw Greta het telefoonboek erbij pakte en zocht naar de naam die op het pasje stond.
parkeerautomaat-pinpas

Drie personen hadden die naam en ze besloot ze maar gewoon allemaal te bellen tot ze de juiste persoon had gevonden.
Persoon 1 noemde bij het oppakken meteen al haar achternaam waardoor Greta in ieder geval zeker wist dat ze één van de kandidaten te pakken had.

“Bent u uw pinpas misschien verloren?” 
” Nee…Volgens mij niet. Maar als u een momentje hebt ga ik toch even in mijn portemonnee kijken.”

Kandidaat 1 bleek meteen de goeie te zijn! De pinpas zat inderdaad niet in haar portemonnee maar de mevrouw had hem nog niet gemist. Greta vroeg of ze haar rekeningnummer kon opnoemen, de getallenreeks kwam overeen met de cijfers op het pasje.
bloemetjesDe volgende dag is de mevrouw op bezoek gegaan bij Frank en Greta om de pas op te halen en ze had een mooi bosje bloemen voor hen meegenomen. 🙂 Iedereen blij!

Heb jij ook iets goeds gedaan of meegemaakt?!
Laat de wereld ervan meegenieten!
Stuur je verhaaltje naar [email protected] en lees het hier terug bij Superhelden