1 klas, 100% superheld

Ik wil niet overdrijven ofzo hoor…Maar mijn klas bestaat toevallig wel effe uit allemaal superhelden. Voor een project was de opdracht om deze afgelopen maand waarde te creëren voor de wereld om je heen (I luv it 😀 ). Nou hebben jullie van mij al wat dingetjes gezien, maar mijn klasgenootjes kunnen er nog veel meer van!

Van een maand lang geen vlees eten tot helpen in een verzorghuis en van koffie schenken voor ouderen tot helpen bij de voedselbank. Van stoppen met kritiek leveren op mensen in het verkeer, positieve briefjes achterlaten in de trein en helpen bij de inburgering van buitenlanders tot tulpen verkopen voor het rode kruis en vrijwilligerswerk doen bij de kringloop. Dat was nog niet eens alles, de positiviteit spatte op veel verschillende manieren van mijn heldhaftige medestudenten af!

Één van hen had geholpen met koken voor daklozen en vond het verrassend leuk om zowel de vrijwilligers als de daklozen te spreken. Zo vertelde hij dat hij het verwonderlijk vond om te horen dat veel daklozen zich niet zo druk maken om dingen waar wij al wel snel over zouden klagen zoals het weer, maar ook zei hij “Die mensen zijn zo dankbaar en gelukkig met wat ze wel hebben terwijl het zo weinig is en dan ben ik soms ongelukkig of ondankbaar terwijl ik alles heb. Daar heb ik veel van geleerd.”

Daar had hij even de spijker vol op zijn kop gemept. Super mooi en eerlijk verwoord.

Een lief meisje uit mijn klas die al vaker positieve dingen deed op een zorgboerderij en fanatiek handbalspeelster is, vertelde over een Syrische jongen die altijd komt helpen bij haar handbalteam. “Die jongen zat in Syrië zelf in een hoog team en had daar zijn vrienden en familie, maar hier kent hij eigenlijk niemand… Dus ik dacht; waarom zou ik niet gewoon gezellig koffie met hem gaan drinken en hem beter leren kennen?!” Dus dat deed ze ook 🙂

“Want…waarom niet?!”

Onze (net zo heldhaftige) mentor had daarop wat wijze en bekende woorden te zeggen en zei: Het zet wel aan het denken…Waarom zou je inderdaad niet een vluchteling helpen? Want we hebben genoeg capaciteit en mogelijkheden, waarom niet?”

_______________________________________
Heb jij ook iets positiefs gedaan of meegemaakt?!
Laat de wereld ervan meegenieten!
Stuur je verhaaltje naar [email protected]  of via Facebook en lees het hier terug bij ‘Superhelden’