Heb je het koud? Dan is dit voor jou!

Ik heb het al eens eerder gedaan en wat vond ik het gaaf om te doen zeg!! 😀Nu heb ik via social media gemerkt dat steeds meer mensen het doen en dat vind ik echt geweldig!
Oké, wat is er zo geweldig? Waar heb je het over Naomi???
Ik heb het over het ophangen van sjaals voor vreemdelingen…Gewoon zomaar, om ervoor te zorgen dat degene die de sjaal vindt, het niet koud heeft 🙂

Nu had ik drie sjaals klaarliggen en was in december al van plan ze op te hangen, maar ik kwam er steeds niet aan toe. Achteraf gezien is het misschien ook beter dat ik het nu pas doe, omdat het nu nog veeeel kouder is dan in december.

 Net als de vorige keer, had ik sjaals gekozen die geschikt zouden zijn voor zowel een vrouwelijke- als een mannelijke koukleum.
Uiteraard had ik er ook een briefje aan gehangen om duidelijk te maken dat het geen gevonden voorwerp is en dat de vinder de sjaal mag meenemen. Het briefje was niet zo fancy als de vorige keer, maar het was dezelfde tekst en ondanks mijn handschrift (hopelijk) nog wel leesbaar.

 

Ik vind het het leukst als zo’n sjaal opeens uit het niets verschijnt en dat niemand heeft gezien waar het warme ding vandaan kwam. Om ervoor te zorgen dat niemand me zou zien, heb ik de kou na middernacht getrotseerd en ben als een soort eskimo-ninja te werk gegaan.
Elke keer als er iemand langs kwam, stopte ik even met wat ik aan het doen was en keek zo onopvallend mogelijk op mijn mobiel alsof ik daarmee bezig was.

Ondertussen vroeg ik hen dan in gedachten; ‘WAAROM loop/fiets jij hier zo laat?! Ga naar bed!’  
Zodra de voorbijganger uit zicht was, ging ik dan gauw verder. Op een gegeven moment zag ik een politie-auto en ik was even bang dat ze naar me toe zouden komen omdat ik zo sneaky en verdacht bezig was…Leg dan maar eens uit wat je eigenlijk aan het doen bent haha 😛 Maar gelukkig reed hij door.

Uiteindelijk is het me gelukt om drie geschikte plekken te voorzien van een sjaal. De groene sjaal en de rood gestreepte sjaal heb ik bij bushaltes opgehangen en de grijs gestreepte sjaal bij de stadsmuur. Ik hoop dat drie mensen nu een vrolijke, warme dag tegemoet gaan met hun nieuwe sjaal!
 
 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *