Zwerfafval opruimen en gratis geld doneren

Wat een mooie zonnige dag. 🙂 Jeroen en ik gingen net de deur uit, gewapend met een grote vuilniszak en vuilnisgrijpstok. Ik had de deur bijna dichtgetrokken toen er opeens een meisje op de oprit stond met een grote mand waar zakjes paaseitjes in zaten. De mand was al bijna leeg. Het meisje legde uit dat zij en haar vriendinnetjes paaseitjes verkochten om op die manier geld in te zamelen voor hun sportvereniging.

Leuke actie! Maar…ik had laatst al mijn contante geld al in de donatiepot gegooid voor de Alpe d’HuZes wielrenner. Dus ik zei dat ze even moest wachten, rende terug naar binnen om m’n ‘spaarpot’ te plunderen en we maakten vervolgens nog even een praatje. Het ging onder andere over mijn blog en ik beloofde dat ik haar actie hier zou noemen, bij deze. 😉


Voor de Zwollenaren onder ons die ook paaseitjes zouden willen kopen om de sportvereniging te steunen… Het meisje vertelde dat haar sportvereniging zaterdag 8 april, tussen 13:00 en 15:00 uur, op het winkelcentrum in de Aa-landen zal zijn en dat er binnenkort wellicht ook meer informatie over volgt bij de weggeefwinkel van Stadshagen.

Het meisje keek naar de grote, blauwe vuilniszak en de grijpstok in mijn hand, en vroeg: “Gaat u nu de straten opruimen?”
Waarop ik zei: “Ja dat klopt, en ik begin met die papieren beker die daar over straat rolt.”  Na een tijdje kwamen we haar weer tegen en praatten we nog weer even verder. Ze vertelde dat zij ook zo’n grijpstok heeft en dat ze ook wel eens zwerfafval wou gaan opruimen! 😀 Super!!!

Maar nu over mijn zwerfafval-avontuur met Jeroen.
We konden mooi een paar vliegen in één klap slaan. We wilden namelijk samen gaan wandelen met dit mooie weer, lekker gezond…Wat beweging en frisse lucht zijn tenslotte altijd welkom.
Daarbij gingen we dus zwerfafval prikken…Toch weer 2,5 km. minder zwerfafval in de natuur.
Ennn we konden bij  het lopen ook nog eens mooi de Fundrunner app aanzetten om gratis geld te doneren aan een goed doel. Deze keer hadden we gekozen voor stichting De Zonnebloem.

Ik had me soms in de raarste bochten gewrongen, was bijna in een sloot gevallen en had wat krassen opgelopen om bij sommige stukken zwerfafval te komen, maar het was de moeite waard.
Ennn een mooie bonus: We hadden een nieuw , pluizig vriendje gevonden…Die al bijna in de vuilniszak kroop uit nieuwsgierigheid (haha kat in de zak. Oké sorry, te slecht. 😛 )
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *