25 cupcakes voor de Herberg

1 februari was het dan zo ver. Vijf en twintig jaar oud, een kwart eeuw…Wat gaat de tijd snel zeg. O_o

Zoals beloofd, ga ik deze week elke dag wat positiefs doen met het thema ’25’. Tussen alle drukte door, heb ik het gelukkig voor elkaar gekregen om op mijn verjaardag de eerste ’25’-daad te voltooien.
De avond/nacht voor mijn verjaardag heb ik 25 cupcakes gebakken…Wacht. Stop. Ik hoor je denken…Waarom doe je dat dan ook weer snachts?! Maar ik kan het uitleggen! Hear me out.

Ik moest op mijn verjaardag gewoon (veel te vroeg) naar school want gekgenoeg houdt mijn opleiding geen rekening met jarige mensen..heel vreemd. Dat betekende dat ik eerst een dagje school zou hebben, daarna naar huis moest om de cakejes op te halen en dan gauw naar daklozenopvang De Herberg (die niet om de hoek zit) om vervolgens weer naar huis te racen voor het verjaardagsbezoek.

Kortom, ik zou dus geen tijd hebben om op de dag zelf nog te gaan bakken. Maarja, als cakejes een hele dag in de koelkast hebben gezeten, zijn ze ook niet super. En daarom heb ik ze dus snachts gebakken, zodat ze zo weinig mogelijk in de koelkast hoefden te zitten. Snappie? :mrgreen:

Dus zo gezegd zo gedaan. Een flinke portie slaapgebrek en een brakke schooldag later, ging ik naar huis om de cakejes op te halen, in een tas te doen met een briefje en toen op naar daklozenopvang De Herberg.

Eenmaal daar aangekomen, ging het allemaal erg snel want de bewakers die mij binnen lieten, hadden het ook erg druk. Ik kwam denk ik op een erg hectisch tijdstip. Ik vertelde dat ik jarig was en dat ik daarom trakteerde op 25 cupcakes. Redelijk verward maar wel tevreden nam één van de beveiligingsmannen de tas in ontvangst en bedankte me.

Het verliep allemaal wat sneller dan verwacht maar aan de andere kant was dat voor mij alleen maar goed, omdat ik haastig weer naar huis moest. :Razz:

   

TIP VAN DE DAG
Wil je ook iemand verassen met cupcakes of andere lekkere dingen, maar vind je het onhandig om je mooie schaal of Tupperware-bak achter te laten?
Maak dan heel simpel een doosje van bijvoorbeeld een cornflakes-doos.

1. pak een cornflakes-doos, muesli-doos of iets wat daar op lijkt.
2. zorg dat de bovenkant en onderkant goed dicht zitten (ik heb ze dicht getaped)
3. leg de doos plat neer en snij of knip 1 grote rechthoek uit de doos
(je kunt de rechthoek ook aan 1 kant vast laten zitten voor een soort deksel).
4. verpak eventueel de doos nog leuk met inpakpapier
5. Leg wat (vrolijke) servetten op de bodem en klaar is Clara.

Zo wordt de doos ook nog eens gebruikt voordat ie bij het oud papier gaat. 😉

  

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *