25 cm. haar doneren

Iedereen die mij of wantwaaromniet.nl op Facebook volgt, had alvast een voorproefje gekregen van “25 cm.” Dat voorproefje was deze foto:

En jaaa, dat zijn natuurlijk míjn vlechten die daar liggen…en die dus niet meer aan mijn hoofd vastzitten. 😆

Jullie zijn nu vast nieuwsgierig hoe mijn nieuwe kapsel eruit ziet. 😉
Je krijgt zo het hele proces te zien…Maar voordat je mijn vernieuwde hoofd te zien krijgt, wil ik eerst nog wat zeggen…Want het is me opgevallen dat veel mensen dit kennelijk niet weten!

JE KUNT OOK JE HAAR DONEREN ALS JE MINDER DAN 25 OF 30 CM HEBT!
De reden dat ik het zo van de daken schreeuw, is omdat ik regelmatig mensen op Facebook een foto zie posten van hun nieuwe korte kapsel, en als ze dan de vraag krijgen: “Heb je je haar gedoneerd?” Dan zeggen ze vaak “Nee, ik wou wel, maar had niet genoeg.”  Zoooo Zonnnnnde!  😥

Er zijn meerdere stichtingen die iets goeds doen met een vlecht of staart, en ze hoeven niet altijd zó lang te zijn…30 cm is tenslotte nogal wat!
Daarom heb ik er met mijn super (schoon)zus Marjolein voor gekozen om ons haar te doneren aan stichting Haardonor.nl

Dit is bijvoorbeeld een stichting die om minimaal 15 cm. vraagt (langer dat dat is natuurlijk altijd ontzettend welkom!) Het onderstaande filmpje vertelt nog veel meer en is zeker de moeite waard om te kijken.

Vorige keer dat ik mijn haar doneerde, heeft mijn andere geweldige schoonzus Alina, mijn haar geknipt en heb ik het opgestuurd naar Stichting Puik voor elkaar.
Nu zijn Marjolein en ik naar kapsalon Ami gegaan, die doordeweeks gratis je haar knipt als je wel die 30 cm. (of meer) wilt doneren aan stichting Haarwensen. Dat is dus ook een tip; Veel kapsalons geven korting of knippen zelfs gratis als je wilt doneren!
Wij gingen op zaterdag en wilden deze keer minder dan 30 cm geven, dus dat ging voor ons niet op…Maar de lieve kapsters waren toch ontzettend behulpzaam (en geduldig bij het foto’s maken tussendoor!) Ze hebben ons haar opgemeten, de vlechten afgeknipt en meegegeven in een envelop. Zo kunnen wij onze vlechten zelf naar stichting Haardonor.nl sturen via de post.

Maar daar zijn we dan, het moment supreme:
(klik op de foto’s om ze groter te bekijken)
1. Marjolein en ik “before”
  
2. Ons haar werd eerst opgemeten. Op de juiste lengte werd vervolgens een elastiekje geplaatst en een vlecht gemaakt. (Bij mij twee vlechten omdat m’n haar zo dik is haha)
  
3. Marjoleins vlecht werd eerst afgeknipt!!
en daarna ook mijn vlechten.
  

4. Vervolgens lieten we de lieve kapsters hun gang gaan en was dit het eindresultaaaaaaat!

 

6 thoughts on “25 cm. haar doneren

 1. Lieve schatten van mij.
  Wat een bijzondere en liefdevolle daad.
  Wat maken jullie daar weer veel mensen mee blij,in ieder geval 1 persoon die dan weer een mooi haarstuk kan opzetten.
  Het leven lijkt me erg moeilijk en pijnlijk zonder haar op je hoofd door ziekte of bestralingen van chemo.
  Jullie zijn een groot voorbeeld voor vele mensen.
  Bedankt voor jullie nodige daad.
  Mama is trots op jullie.
  Liefs van je ouders.
  Grace en Franky

  1. Lieve moeke,
   bedankt voor je lieve bericht hier!
   Het is voor ons even wennen aan de korte haartjes maar het groeit allemaal weer gratis en voor niets aan dus we doneren het natuurlijk graag aan mensen die hun haar verliezen aan nare ziektes!!

   xoxo kusjes xoxo

  1. dankjewel Tessa ^_^

   haha ja in twee jaar weer genoeg opgespaard, maar deze keer hield ik wel minder over hoor 😛 Ik hoop inderdaad dat iemand er heel blij mee zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *